Omgeving

huis IK WIL NAAR FRANKRIJK

Genoeg te zien en te doen in de buurt

Het meer in Saint Estephe. Een heerlijk zandstrand en veel te doen voor de kinderen. Onder andere gratis kano's. Gratis parkeren.

Het kraakheldere water van het

meertje bij Nantheuil. Een klein zandstrandje in de zon of beschutting zoeken op het gras onder de bomen. Heerlijk zwemmen. 10 minuten rijden van Faugeraulas.

Het meer van St. Estephe is helemaal ingericht op bezoekers. Het heeft een schoon zandstrand met alle faciliteiten. Probleemloos (gratis) parkeren, ook op drukke dagen in het hoogseizoen. Een zwemvlot in het midden en een strenge badmeester die de kleintjes goed in de gaten houdt. Zelfs de kano's zijn hier gratis te gebruiken. Even je naam opgeven en je mag er zo mee weg, het meer op.

 

Bij St. Saud (honden toegestaan) en Nantheuil (kristalhelder water!) zijn ook mooie zwemmeertjes. Dit laaste meer ligt vlakbij Thiviers en is dus makkelijk aan te rijden. Het heeft een mooi schoon en klein strandje, een duikvlot en een speeltuintje. Volop parkeergelegenheid. Lekker zwemmen! In Thiviers is nog een groot openlucht zwembad.

Brantome

In Brantome, het "Venetie van de Dordogne" is altijd wel iets te doen. De gezellige weekmarkt, een brocante, winkeltjes kijken in de kleine straatjes of uitgebreid lunchen of dineren bij een van de vele restaurantjes.

Met de kano 15 kilometer de rivier

afzakken naar Bourdeilles. En

dan zwemmen in het heldere

water van de rivier.

Kano

Saint Jean de Cole

Saint Jean de Cole is officieel geklassificeerd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Op nog geen 10 minuten rijden van Faugeraulas.

De Dordogne is een prachtige streek met een overweldigende natuur. Limoges en Perigueux zijn de grootste steden in de buurt. In Perigueux zijn veel restaurants en gezellige terrassen op oude pleintjes, bereikbaar via smalle straatjes. Verder zijn er talloze mooie kleine, vaak verstilde, dorpjes en stadjes. Een kleine greep:

Thiviers is een dorpje vlakbij Faugeraulas. Hier zijn een paar supermarkten en enkele restaurants. Op het leuke dorpsplein is iedere zaterdagochtend een gezellige markt. Hierachter zijn enkele oude straten met een paar winkeltjes. Leuk om even doorheen te lopen.

Saint Jean de Cole ligt vlakbij. Een piepklein maar helemaal authentiek plaatsje, dat tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk gerekend wordt. Hier zijn drie restaurants en terrassen om lekker buiten wat te eten of te drinken. Hier is veel couleur locale.


Brantome is ook mooi om te bezoeken. Met veel gevoel voor dramatiek wordt dit plaatsje wel het "Venetie van de Dordogne" genoemd. Dat komt vooral omdat het oude centrum op een eiland gebouwd is en omgeven wordt door oude grachten. Brantome is duidelijk op het toerisme ingesteld, en niet zonder reden. Het is er mooi en gezellig. Genoeg restaurants en ook een paar lekkere terrassen. Van hieruit starten ook diverse kanotochten, onder andere richting Bourdeilles.


Bourdeillies ligt een stukje verderop langs de rivier en is hoog op een rots gebouwd rondom een kasteel. Hier is een klein pleintje met een paar restaurants. Het ritje er naartoe is ook mooi. Volg vanuit Brantome de route naar het "Chateau de Bourdeilles" en rijdt langs de rivier en onder ver over de weg hangende rotsformaties door. Neem op een warme dag een duik in het kraakheldere water van de rivier aan de voet van het kasteel.


In Villars is het "Chateau de Puyguilhem", een van de "drie wonderen van Villars". Naast het mooie kasteel, zijn er ook nog de goed onderhouden ruines van een 13e eeuwse Abdij en de "Grotten van Villars". Op internet staan genoeg blogs van mensen die tijdens hun vakantie meer dan 100 kilometer hebben afgelegd om zich een paar uur te vergapen aan de stalagnieten en stalagtieten uit de prehistorie.